Basın Bültenleri

KENTSEL TESİS YÖNETİMİ SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURDULAR

KENTSEL TESİS YÖNETİM DERNEĞİ BAŞKANI SUAT SANDALCI: “KENTSEL TESİS YÖNETİMİ DERNEĞİ; TEK BAŞINA BİR DERNEK DEĞİL, BİR PROJEDİR”

İnşaattan turizme, ulaştırmadan temizliğe, enerjiden sağlığa kadar yaklaşık 25 farklı sektörde faaliyet gösteren şirketlerin gücüyle kurulanKentsel Tesis Yönetim Derneği (TRKTYD) ve Uluslararası Tesis Teknik Müdürleri Derneği (UTTMD) işbirliğinde yapılan İstişare Toplantısı’nda kentsel tesis yönetimi sektörünün gelişimi ve sorunların çözümüne ilişkin “güç birliği” mesajı verildi. Her iki dernek, sektörün gelişim alanlarının olgunlaştırılarak ekonomiye daha fazla katma değer sunmak için sürdürülebilir bir işbirliği mekanizması geliştirecek.

Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı, olan Suat Sandalcı, sektör müdürlerinin; sitelerin, alışveriş merkezlerinin, rezidanslar ve toplu konut yaşam alanlarının en önemli yapı taşlarını oluşturduğunu vurgulayarak “Kentsel Tesis Yönetim Derneği yıllar önce planlanan bir projenin hayata geçmesine vesile oldu. 4 Mayıs 2019’da bu projeyi hayata geçirdik. Biz bir hemşericilik derneği kurmanın planlarını yapmadık. Derneğimiz, tek başına bir dernek değil, bir projedir. ‘Sektörümüzün gelişimine nasıl katkı sağlayabiliriz, ekonomimize nasıl daha da fazla katma değer sunabiliriz ve sorunlarımızı nasıl çözüme kavuştururuz’ konularına odaklanarak sektörümüze değer kazandırmak hedefiyle bir araya geldik. Uluslararası Tesis Teknik Müdürleri Derneği ile güç birliği oluşturarak bu hedefimize birlikte ilerleyeceğiz.” diye konuştu.

Kat Mülkiyeti Kanunu en önemli sorun

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun sektörün gelişimi önündeki en büyük engellerden birini oluşturduğunu kaydeden Av. Murat Yüksel, “Bu kanun sektörümüzün hiçbir sorununa cevap vermiyor. Firmalarımız ciddi sıkıntılarla karşılaşıyor. Bu kanunun değiştirilmesine yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bir komisyon kuruldu. Derneğimizin Hukuk Komisyonu Başkanı da bu komisyonda yer alıyor. Bakanlığımızla el ele vererek bu kanunu değiştirmek üzere çalışmalarımıza başladık. Bu kanunu değiştirirken dernek temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda 50’den fazla bağımsız bölüme sahip olan toplu yaşam alanlarında tesis yönetim firmalarının zorunlu olarak yönetime dâhil edilmesini sağlamak istiyoruz. Şu anda sektörümüzde faaliyet gösteren firmalar, kendileriyle alakalı olmayan nace kodlarıile hizmet veriyor. Biz istiyoruz ki tesis yönetim firmalarının bir nace kodu olsun. Her iki konuyla ilgili olarak kendi içimizde bir komisyon kurarak çözümleri tespit etmeyi planlıyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik ile Adalet Bakanlığı ile istişare

Kentsel Tesis Yönetim Derneği ve Uluslararası Tesis Teknik Müdürleri Derneği ile kentsel tesis yönetimi sektörüne bir itibar, bir standart getirdiklerine değinen Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Özcan Aksu, “Akademik çalışmalarla birlikte Yargıtay kararlarına bağlılığımızı biraz daha özgürleştirmek ve Kat Mülkiyeti Kanunu’nda gerekli revizyonların yapılmasını sağlayarak sektörü ferahlatmak bizim amacımız. Başta Çevre ve Şehircilik ile Adalet Bakanlıklarımız olmak üzere ilgili bakanlıklarla istişare halindeyiz. Oluşturacağımız Eğitim Komisyonu aracılığıyla sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi üniversitelerde de masaya yatıracağız.” dedi.